Patronat Honorowy



Współpraca Branżowa





■ Kulinarny Puchar Polski

To będzie już 18. edycja tego wydarzenia. Początki tej ogólnopolskiej rywalizacji sięgają 2000 roku. Od tego czasu formuła tego wydarzenia ewoluowała, dzięki czemu standardy organizacji, oceniania uczestników i rywalizacji nie odbiegają od tych, którymi mogą pochwalić się konkursy o randze europejskiej czy światowej.

W tym roku 10 finalistów zaprezentuje swoje umiejętności przed międzynarodowym jury. Pierwszego dnia finału, za zadanie będą mieli przygotować przystawkę na bazie pstrąga z Zielenicy i dowolnego rodzaju buraka oraz deser na bazie dyni, jogurtu naturalnego i herbaty.

Drugiego dnia finału Kulinarnego Pucharu Polski zawodnicy serwować będą danie główne, którego tematem przewodnim jest kaczka. Zadanie nie jest jednak proste. Do wykorzystania obowiązkowo są: udo kaczki, pierś kaczki oraz wątróbka. Liczy się jednak także zagospodarowanie pozostałych elementów. Dania, tak jak pierwszego dnia finału, oceniać będą: Paweł Oszczyk, jako przewodniczący jury oraz Monika Ignaciuk, Piotr Kamieniczny, Marcin Soból, Ramón Roteta, Gianluca Tomasi i Krystian Zalejski. Nad technicznym przebiegiem konkursu będą czuwać: Paweł Salamon oraz Jaroslav Orsevski.

Zapraszamy do kibicowania najlepszym kucharzom w Polsce!

2-3 października / od godz. 10.00

pawilon 3 / strefa kulinarna

Relacja z Kulinarnego Pucharu Polski 2017:

Wywiad z Bartoszem Peterem, zwycięzca edycji KPP 2017:

Więcej informacji o konkursie:

www.kpp.mtp.pl

facebook.jpg

 

 

yt.png

[ Wstecz ]
Partnerzy Medialni







Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact