■ Strefa inspiracji Dajar

dajar_logo_horeca_przez.png

Na stoisku DAJAR HoReCa będzie się działo naprawdę dużo!

Gospodarz stoiska, zaprezentuje kilkanaście nowych, ekskluzywnych produktów. Premierowo pokazane linie porcelany, sztućców czy szkła z pewnością wzbudzą ogromne zainteresowanie zwiedzających i wyznaczą trendy w serwowaniu potraw na kolejne lata.

Poza tym liczne atrakcje zapowiedziały firmy, z którymi Dajar HoReCa współpracuje na co dzień.

Poniedziałek (25.09.2017)

10.00 Kącik kawowy firmy Jacobs Douwe Egberts, możliwość skosztowania świetnej kawy, warsztaty na temat sposobu jej palenia i podawania.

11.00-12.00 Firma Fusion Gusto: pokaz połączony z degustacją ostryg, wędzonego łososia i krewetek oraz wędzonego sera cheddar.

12.00-13.00 Willa Win: warsztaty z zakresu testingu wina, degustacja w nowych kolekcjach kryształowych kieliszków C&S.

13.00-14.00 LiveCooking: Chef Jakub Ignyś z restauracji Nifty 20 w Hotelu Puro w Poznaniu. Pierś kaczki, dynia, porzeczka, jarmuż. Techniki przygotowywania potraw, układania na talerzu. Na finał sorbet na prosecco z ciekłym azotem.

14.00-15.00 Kumpiak Podlaski Ancypo: szlachetne, wykwintne przysmaki z Podlasia, takie jak kumpiak, kindziuk czy ser suszony podlaski.

Wtorek (26.09.2017)

10.00 Kącik kawowy firmy Jacobs Douwe Egberts, możliwość skosztowania świetnej kawy, warsztaty na temat sposobu jej palenia i podawania.

11.00-12.00Firma Fusion Gusto: warsztaty z wykorzystania w kuchni kwiatów jadalnych i mikro ziół.

12.00-13.00 Willa Win: warsztaty z zakresu pairingu wina, degustacja w nowych kolekcjach kryształowych kieliszków C&S.

13.00-14.00 LiveCooking: Grzegorz Parczewski, właściciel i Chef kuchni Villa Calvados w Bydgoszczy.  Wykorzystanie woka w kuchni polskiej i łączenie kuchni azjatyckiej z polskimi smakami.

14.00-15.00 Old Polish Vodka: prezentacja połączoną z degustacją wysokoprocentowych produktów manufakturowych: Ancient Technology Bimber Vodka oraz Zielona Natura Wódki z Podlasia.

15.00-16.00 Kumpiak Podlaski Ancypo: szlachetne, wykwintne przysmaki z Podlasia, takie jak kumpiak, kindziuk czy ser suszony podlaski.

Środa (27.09.2017)

10.00 Kącik kawowy firmy Jacobs Douwe Egberts, możliwość skosztowania świetnej kawy, warsztaty na temat sposobu jej palenia i podawania.

11.00-12.00 Firma Fusion Gusto: prezentacja szerokiej gamy owoców egzotycznych, takich jak pitahaya, guanabana, marakuja.

12.00-13.00 Willa Win: warsztaty z zakresy pairingu wina, degustacja w nowych kolekcjach kryształowych kieliszków C&S.

13.00-14.00 LiveCooking: Mariusz Gachewicz, Chef kuchni restauracji na Zamku Gniew. Będzie to swoisty powrót do korzeni polskiej kuchni jakimi są podroby: grasica, móżdżek, cynaderki prezentowane w nowoczesnej aranżacji.

14.00-15.00 Old Polish Vodka: prezentacja połączona z degustacją wysokoprocentowych produktów manufakturowych, Samogon Podlaski oraz Specjał Podlaski.

15.00-16.00 Kumpiak Podlaski Ancypo: LiveCooking, z wykorzystaniem podlaskich przysmaków, takich jak kumpiak, kindziuk czy ser suszony podlaski, Mariusz Dąbała, Chef kuchni Karczma pod Sokołem.

Zapraszamy!

Pawilon 6A, stoisko 36

Na odwiedzających stoisko Dajar HoReCa poza powyższymi atrakcjami czekają także upominki. Przygotowano m.in. kosze owoców i ziół od Fusion Gusto, wino od Willa Win, alkohol od Manufaktury Old Polish Vodka, kawę do JDE i niespodzianki od Dajar HoReCa.

Zasady losowania upominków znajdziecie na FB www.facebook.com/horecadajar.

[ Wstecz ]
Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact