■ 15. edycja Kulinarnego Pucharu Polski

Kulinarny Puchar Polski (KPP) to konkurs dla profesjonalistów, organizowany podczas targów POLAGRA GASTRO w Poznaniu. W tym roku, podczas targów POLAGRA GASTRO, odbędzie się już 15. edycja tego turnieju!

W tegorocznej edycji konkursu zadaniem półfinalistów będzie przygotowanie przystawki, w której główną rolę odegrają raki, masło i natka pietruszki oraz deseru na bazie mleka, gruszki i bazylii.

W finale KPP pojawią się składniki tradycyjne bądź charakterystyczne dla danego regionu takie jak ser koryciński, jabłka grójeckie, olej lniany/rydzowy. Do tego rostbef bez kości sezonowany.

Uczestnicy konkursu oceniani będą przez mistrzów smaku z Polski i zagranicy.

Jury półfinału>>

Jury finału>>

Konkurs jest organizowany pod merytorycznym patronatem Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Euro-Toques Polska oraz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników, a także przy współpracy z Unilever Food Solutions, Nordzucker Polska SA, Agencją Rynku Rolnego i Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Patronat Honorowy

eurotoques_wieksze-psd.jpg

osskic.JPG

ksk.jpg

Sposor Generalny Sponsor Główny Sponsor Złoty

ufs_shorturl_lockup_rgb.jpg

nzp_logo_2012_cmyk.jpg

arr.jpg

Partner Strategiczny

logo_ministerstwa-2.jpg

poznaj_dobra_zywnosc.jpg

W tym roku Kulinarny Puchar Polski odbędzie się w dn. 22-23 września br.

[ Wstecz ]