Znamy zwycięzcę Kulinarnego Pucharu Polski 2017

Na najwyższym podium stanęli Bartosz Peter i Rafał Kudliński.

Wczoraj, 27 września, zakończył się dwudniowy finał 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski.
W konkursie wystartowało 10 drużyn, który zdobyły nominację do KPP oraz laureaci ubiegłorocznej edycji konkursu.

Każda z drużyn, podczas pierwszego dnia finału, miała za zadanie przygotować przystawkę na bazie przepiórki świeżej, zielonych pistacji i octu balsamico di Modena oraz zaproponować własną interpretację szarlotki z wykorzystaniem jabłek grójeckich. Drugiego dnia konkursowych zmagań zawodnicy zaprezentowali dania główne, w których składnikami obowiązkowymi były halibut, szynka parmeńska oraz ryż czarny.

Międzynarodowe Jury, które oceniało uczestników Kulinarnego Pucharu Polski najwyższe noty przyznało Bartoszowi Peterowi i Rafałowi Kudlińskiemu, którzy reprezentowali Copernicus Toruń Hotel****). Zwycięski zespół przygotował mozaikę z przepiórki (przystawka), jesienne jabłko z wędzoną śmietaną (deser) i halibuta z jesiennymi dodatkami (danie główne).

Na kolejnych miejscach na podium uplasowali się:

Paweł Salamon i Maciej Pisarek – II miejsce

Paweł Kubera i Kajetan Świokła – III miejsce.

Gratulujemy!!!

Wstecz

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact