Puchar Juniorów w Carvingu

Wspaniałe show na targach Polagra Gastro.

Ostatniego dnia targów, 28 września, będzie można zobaczyć jak powstają owocowo-warzywane rzeźby. W roli głównej wystąpią uczniowie, którzy będa walczyć o Puchar Juniorów w Carvingu.

Celem konkursu jest propagowanie carvingu, szerzenie sztuki rzeźbienia wśród branży gastronomicznej, cukierniczej, restauracyjnej i hotelarskiej. To również fantastyczne show dla odwiedzających targi Polagra Gastro.

Uczniowie szkół wystartują w dwóch konkurencjach.

Pierwszą konkurencją będzie praca przywieziona z tematem nawiązującym do targów Polagra Gastro z obowiązkowym uwzględnieniem logo targów. Zawodnicy przygotują pracę przed zawodami i przywiozą ją na miejsce organizowanego konkursu. W czasie zawodów będą mieli godzinę na jej ekspozycję we wskazanym miejscu, wylosowanym przez siebie na odprawie.

Druga konkurencja to widowiskowe show carvingowe. Każdy z uczestników będzie miał za zadanie przygotować pracę w trakcie trwania konkursu. Na jej przygotowanie będzie miał 2 godziny 30 minut. Uczestnik na podstawie własnego zamysłu i projektu stworzy pracę o tematyce „MÓJ IDOL”. Zawodnik będzie musiał wyeksponować całość w ten sposób aby temat przewodni wyraźnie przewodził w całej pracy. Obowiązkowym surowcem do wykorzystania w tej konkurencji będzie nienaruszona dynia lub arbuz (do wyboru) przywieziony przez uczestnika – pozostałe surowce zawodnik będzie mógł dobrać wedle swoich upodobań i potrzeb.

REGULAMIN KONKURSU>>

Jury Pucharu Juniorów w Carvingu

jury_2.jpg

  • Krzysztof Wierzba – przewodniczący jury, propagator sztuki carvingu, organizator pierwszych profesjonalnych pokazów i konkursów carvingowych, Carving Team Poland;
  • Grzegorz Gniech – Vice Mistrz Świata w Carvingu, aktualny Mistrz Polski w Carvingu, Carving Team Poland;
  • Jarosław Uściński – wybitny kucharz, zdobywca nagród na polskich i zagranicznych zawodach;
  • Łukasz Szewczyk – Stowarzyszenie Carving Team Poland;
  • Jordan Bach – Stowarzyszenie Carving Team Poland.

Zgłoszenia uczestników należy nadsyłać do dnia 9 września 2016 na adres grzegorz@carving-gniech.pl do dnia 5.09.2017.

Miejsce: Międzynarodowe Targi Poznańskie, Pawilon 6A, Specjalna Strefa Kulinarna

Godzina: 9.00

Wstecz