Pierwsza nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2018 przyznana

Otrzymał ją Maciej Małecki, który razem z Marcinem Nowakiem zwyciężyli 6. edycję Kulinarnego Rajdu Mistrzów.

Konkurs odbył się w piątek, 10 listopada, w Haston City Hotel we Wrocławiu. Uczestnicy zmierzyli się w dwóch konkurencjach. Pierwsza z nich, sprawnościowa, polegała na przygotowaniu sosu drobiowego na białym winie ze śmietanką w formie glace z użyciem szalotki, masła, śmietany, fondu drobiowego marki Chef, wina białego typu chardonnay oraz soli i świeżo zmielonego pieprzu. Druga konkurencja była pojedynkiem na smaki. Zawodnicy musieli się wykazać pomysłem na połączenie, w ramach przystawki, fileta z sandacza, boczku wędzonego, szczypiorku i dowolnego produktu marki Chef, a także przygotować danie główne, w którym składnikami obowiązkowymi były filet ze strusia, langustynki, brandy i również dowolny produkt CHEF.

W ocenie Jury najlepszymi okazali się Maciej Małecki i Marcin Nowak z Brasserie Warszawska. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki z Restauracji Warszawska w Sosnowcu - II miejsce oraz Sebastian Kornacki i Paweł Jagiełło reprezentujący Airport Hotel Okęcie.

Umiejętności Macieja Małeckiego będziemy mogli podziwiać ponownie w dniach 2-3 października 2018, podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

kulinarny_rajd_mistrzow_zwyciezcy.jpg

Wstecz

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact