Patronat Honorowy



Współpraca Branżowa





Ocet z kiwi i inne zaskakujące smaki

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD w Poznaniu od lat kojarzą się z pożegnaniem lata. W tym roku wydarzenie odbędzie się w samym środku wiosny, w dniach 8-10 maja.

Targi POLAGRA FODO co roku odrywają przed zwiedzającymi nowe smaki. Na tegorocznej ekspozycji zaprezentują się między innymi polska branża mleczarska i sektor mięsny, firmy przetwórstwa owocowo-warzywnego oraz produkujące słodycze, herbaty, napoje, przyprawy i produkty spożywcze eko. Warto podkreślić, że oprócz znanych z półek sklepowych produktów w nowych wariantach smakowych na stoiskach wystawców pojawią się licznie nowości. Sery bez laktozy, BIO, bez GMO to trend, który będzie można dostrzec podczas tegorocznej ekspozycji. Nie zabraknie też wyrobów bezglutenowych. Szczególną uwagą warto opatrzyć produkty nagrodzone w tym roku Złotym Medalem MTP – to potwierdzające jakość i innowacyjność wyróżnienie zostało w tym roku przyznane 11 produktom.

Niezwykle ciekawie zapowiada się również wystąpienie zagranicznych producentów żywności. Swoją ofertę przedstawią firmy m.in. z Belgii, Białorusi, Chin, Francji, Hiszpanii, Holandii, Korei, Litwy, Macedonii, Niemiec, Sri Lanki, Szwajcarii, Ukrainy, Węgier czy Włoszech. Smakosze będą mogli poznać asortyment z francuskiej wytwórni pralin i czekolad Domaine de Béquignol. Firma powstała w 1972 roku, a jej początkowy asortyment stanowiły owoce nadziewane likierem. Obecnie firma specjalizuje się w produkcji wykwintnych czekoladek. Ciekawostkę na targi przywiezie także włoski producent, a będzie to ocet balsamiczny, wyprodukowany z włoskich kiwi z Regionu Lacjum. Do tego chińskie alkohole, aromatyczne herbaty również z Chin oraz z Sri Lanki i wiele innych wyjątkowych produktów.

Więcej informacji o targach: www.polagra-food.pl

Wstecz

Partnerzy Medialni







Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact