KOLEJNA NOMINACJA DO KPP 2017 PRZYZNANA

Za nami konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'Art de la cuisine Martell 2017.

W sobotę, 4 marca, odbył się kolejny konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski - Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'Art de la cuisine Martell 2017. Kulinarna rywalizacja, jak co roku, odbywała się w przepięknej scenerii zamku w Rynie. Uczestnicy turnieju mieli za zadanie przygotować danie główne, którego bazowym i zarazem obowiązkowym składnikiem była ryba Kulbin. Konkursowe zmagania oceniało doborowe Jury. W gronie tym znaleźli się między innymi Ernest Jagodziński, Jarosław Uściński, Kurt Scheller, Tomasz Jakubiak, Patryk Dziamski, Tomasz Purol - zwycięzca KPP 2007, Witold Iwański - zwycięzca KPP 2006, Adam Chrząstowski, Dawid Szkudlarek, Paweł Kałuski i Tomasz Deker. Pracom Jury przewodniczył natomiast Paweł Oszczyk, uznawany za jednego z najbardziej nowatorskich szefów kuchni w Polsce (w 2010 roku został odznaczony laurem Prix du Chef de l’Avenir (Kucharz Przyszłości), a rok później w 2011 otrzymał HERMESA Poradnika Restauratora w kategorii Restauracja Hotelowa; gotował m.in. dla królowej brytyjskiej‚ królowej i króla Szwecji‚ prezydentów RP‚ pisarza Paolo Coelho, Nigela Kennedy’ego, wielu innych prominentnych osób).

Zwycięzcami konkursu zostali Bartosz Peter i Rafał Kudlinski z hotelu Copernicus w Toruniu. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Jarosław Owczarczyk i Łukasz Andruszkiewicz ze Strefa Restauracja & Bar w Warszawie (II miejsce) oraz Dominik Drąg i Rafał Stegnicki z Natura Mazur Hotel & Spa Warchały w Jedwabnie.

Serdecznie gratulejmy!

Wstecz

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact